Lapselle turvallisin paikka autossa on takapenkille sijoitettu turvaistuin. Lapsi tarvitsee omaa turvalaitetta kunnes hän on vähintään 135 cm pitkä eli noin kymmenenvuotiaaksi saakka. Kaikki valikoimassamme olevat turvaistuimet ovat E-hyväksyttyjä. E-hyväksyntä tarkoittaa, että turvaistuin täyttää tietyt Euroopan yhteisön asettamat turvallisuusvaatimukset. Selkä ajosuuntaan kiinnitettävää turvakaukaloa tai -istuinta ei saa kiinnittää etumatkustajan turvatyynyllä varustetulle istuinpaikalle. Täyttyvä turvatyyny aiheuttaa lapselle hengenvaaran.
Verkkokauppamme turvaistuin -mallisto kattaa useita painoluokkia. Turvakaukalo 0-13kg lapselle. Vauvalle on turvallisinta matkustaa selkä menosuuntaan asennetussa turvakaukalossa. Turvaistuimet 9-25kg lapselle. Kun lapsen paino ylittää turvakaukalon suosituspainon tai kaukalon pääntuen yläreuna on lapsen silmien korkeudella, voidaan siirtyä käyttämään turvaistuinta. Lapsen on turvallisuussyistä hyvä matkustaa selkä menosuuntaan ainakin kaksivuotiaaksi ja takapenkki on edelleen turvallisin paikka. Isommille lapsille (15-36kg) turvavyöistuin tai istuinkoroke. Turvaistuimen jälkeen lapsi käyttää turvavyötä turvavyöistuimella tai istuinkorokkeella istuen. Lantiovyö kiristetään sopivaksi ja ylävyö kulkee olkapään päältä. Näin estetään erityisesti päävammoja. Ylävyötä ei saa laittaa kainalon alta eikä selän taakse. Turvavyöistuimessa auton turvavyö asettuu oikealle kohdalle. Koska turvavyöistuin suojaa myös sivuilta, on se istuinkoroketta suositeltavampi vaihtoehto. Istuinkoroke ohjaa turvavyön oikein ja muuttaa istuinta lapselle turvallisemmaksi ja sopivammaksi. Lantiovyö asettuu koroketta käytettäessä oikeaan kohtaan. Istuinkorokkeen kanssa on käytettävä pääntukea ja 3-pisteturvavyötä.

Edullinen turvaistuin on vaihtoehto käytetylle

Myös laadukkaat hyvin edulliset BabyMax ja Chipolino turvaistuimet ovat hyvä vaihtoehto käytetyille turvaistuimelle. Näitä turvaistuimia saa alle satasella ja ne ovat erittäin helppoja asentaa ja käyttää, joten sopivat mainiosti myös isovanhempien käyttöön. Käytetty turvaistuin ei ole aina hyvä vaihtoehto. Käytetyn turvaistuimen historia pitää tietää. Mikäli istuin on ollut kolarissa, sitä ei saa käyttää, vaan se on vaihdettava uuteen. Sinun pitäisi ainakin selvittää myyjältä tai maahantuojalta, onko käytetty istuin vielä turvallinen, sillä turvaistuinten maksimikäyttöikä vaihtelee.

Tutustu mallistomme turvaistuimiin tästä.