Näytetään kaikki 9 tulosta

Matkarattaat ovat keveitä, pieneen tilaan kasautuvia rattaita, jotka kulkevat helposti mukana matkalla. Osaan matkarattaista on mahdollista liittää auton turvakaukalo vauvaa varten.

Näytä lisää

Zeta -kuomurattaat/ matkarattaat ovat ihanteellisen kevyet ja niiden kokoontaittomekanismi on markkinoiden yksinkertaisin. Rattaat täyttävät kaikki turvallisuusmääräykset. Ne taittuvat kokoon yksinkertaisen mekanismin avulla, niissä on ilmastoitu istuin, jonka saa kallistettua lähes vaaka-asentoon, tuulisuoja. Kuomurattaat sopivat erinomaisesti joka sään kaupunkikäyttöön – ne vievät lapsesi mukavalle ja pehmeälle ajelulle.
Matkarattaat, jossa on tukevat lukittavat etupyörät. Matkarattaissa on säädettävät ja pehmustetut viisipistevaljaat, helposti irroitettava turvakaari, säädettävä jalkatuki sekä portaattomasti säädettävä selkänoja – makuuasento. Viisipistevaljaita voidaan säätää aivan pienelle vauvalle, jolloin se mahdollistaa matkarattaan käytön jo aikaisessa vaiheessa. Matkarattaat saadaan helposti kasaan vipuja vetämällä. Matkarattaissa on myös tavarakori, johon mahtuu paljon tavaraa.

Valitse helppokäyttöiset ja monipuoliset matkarattaat

Sateenvarjorattaat ovat helppokäyttöiset perusmatkarattaat. Chipolino Pooky rattaat ovat käytännölliset, kääntyvät ja monitoimiset rattaat. Rattaissa on yhdellä kädellä helposti säädettävä istuin, joka tarjoaa mahdollisuuden kääntää istuimen työntäjää päin sekä lisäksi säädettävä jalkatuki. Rattaat on helppo taittaa kokoon ja ne on varustettu kantokahvalla, joten voit helposti kuljettaa rattaita liikenteessä. Irrotettava pehmustettu tyyny ja 5-pistevaljaat. Useaan eri asenton säädettävä kuomu, jossa 50+ UV-suoja. Tuplarataat. Tuplarattaat ovat mahtavat jos sinulla on kaksoset tai sisarukset jotka haluavat istua vierekkäin. He voivat nähdä toisensa ja katsella maailmaa yhdessä! Chipolino Twix on uskomattoman kevyt ja käytännöllinen ratas liikkuvalle perheelle! Rattaissa on neljä ilmakumipyörää, joista etummaiset ovat lukittavissa kulkemaan suoraan. Tämä ominaisuus on oivallinen etenkin talvella kun maassa on lunta/loskaa tai kun kuljet rattaiden kanssa hiekkateillä.

Twixin istuinosat ovat erilliset ja tämä mahdollistaa selkänojan, kuomun ja jalkatuen säätämisen erikseen. Selkänojan saa kallistettua makuuasentoon, myös jalkatukea pystyy säätämään eri korkeuksiin. Istuinosa on mukavan tilava ja istuinosan pehmustetuilla viisipistevaljailla varmistat että lapsesi pysyy turvallisesti kyydissä. Lisävarusteena hankittava pehmeä kantokoppa mahdollistaa vastasyntyneen kuljettamisen ergonomisesti. Kyytiin mahtuu vierekkäin kaksi koppaa vauvaikäisille.

Mistä erotat hyvät ja parhaat matkarattaat?

Eri lastenrattaissa on paljon käteviä ominaisuuksia. Eri lastenrattaiden turvallisuuserot ovat käytännössä minimaaliset. Usein eron tekee hyvien ja parhaan matkarattiden välillä on se, mitä ominaisuuksia lastenrattaista löytyy. Mieti kuitenkin omia tarpeitasi ja sitä, mistä kaikesta olet valmis maksamaan. Alla lueteltu käytön helppoutta lisäävät ainakin seuraavat ominaisuudet:

 • Yhden napin painalluksella koottava ja kasattava matkarattaat säästää aikaa ja hermoja päivittäin.
 • Kääntyvästä aisasta, heittoaisasta, on hyötyä silloin, kun lasta halutaan suojata auringolta tai tuulelta tai kun matkarattaan kulkusuuntaa halutaan vaihtaa muusta syystä.
 • Iso tavarakori on useimmiten tarpeellinen, ainakin ruokaostoksilla. Koreilla on painorajoitukset, joita kannattaa noudattaa.
 • Pestävät ja irrotettavat tekstiilit ovat käytännölliset.
 • Säädettävän jalkatuen avulla rattaat muokkautuvat lapsen kasvuun.
 • Kääntyvät etupyörät, jotka myös lukittuvat, ovat monipuoliset eri maastoissa.
 • Kuomujen aurinkolipat suojaavat auringolta.
 • Isompikin lapsi voi nukkua hyvin päiväunia silloin, kun rattaiden selkänojan saa käännettyä täysin makuuasentoon.
 • Irrotettava turvakaari.
 • Pikalukitus sekä etu- että takapyörissä on käytännöllinen ja lisää turvallisuutta.
 • Alumiinirunko tekee rattaiden rungosta kevyet.
 • Turvakaaren pöytä mukinpidikkeineen lisää leikki-ikäisen matkustusmukavuutta.
 • Kuomussa olevasta kurkistusikkunasta on kätevää tarkistaa nukkuuko vauva.
 • Pehmeät tai pehmustetut kädensijat, joiden asentoa voi säätää ovat käytössä mukavammat kuin kovasta muovista valmistetut, kulmikkaat kädensijat.

Matkarattaiden ja -vaunujen kirjo on laaja, ja matkarattaita on vaikea lajitella tiukasti eri kategorioihin. Matkarattaita erottavia tekijöitä ovat paino, koko ja käytettävyys. Tärkeimpiä huomioitavia asioita matkarattaita ostettaessa ovat lapsen ikä ja koko sekä matkarattaiden käytön tarve. Matkarattaiden koossa on eroja, joten rattaisiin tutustuminen ennen ostamista kannattaa.

Näin valitset rattaat matkalle vastasyntyneen kanssa

Matkarattaiden keskeisin ominaisuus on niiden helppo kasaaminen ja mukana kuljettaminen. Pienipyöräiset matkarattaat ovat keveät ja ketterät. Saatavilla on joko neljä- tai kolmipyöräisiä matkarattaita. Matkarattaat ovat ketterät työntää, mutta usein tukevat kuten vaunut. Matkarattaan säädettävä selkänoja kääntyy reiluun lepoasentoon, joten lapsi voi nukkua. Osaan matkarattaista on asennettavissa turvakaukaloa adapterilla, jolloin matkarattaat ovat myös vastasyntyneen käytössä. Osaan malleista on yhdistettävissä myös vaunun kantokopalla.

Isommilla renkailla ja kuomulla varustetut matkarattaat soveltuvat pienipyöräisempiä paremmin maantieajoon sekä erilaisiin maastoihin. Kuomurattaissa on hyvin pehmustetut, reilun kokoiset istuimet ja jousitus, mikä tekee pidemmistäkin kävelyistä mukavammat lapselle.

Lähdet sitten pitkälle tai lyhyelle lomamatkalle, valitse matkarattaat, jotka ovat kevyet ja näppärät laittaa kasaan. Vauvan kanssa matkustaessa tavaraa tuppaa olemaan enemmän kuin tarpeeksi ja sen vuoksi ylimääräisestä painosta kannattaa tinkiä. Matkarattaiden nopeaa ja helppoa kasaamista arvostat, kun joudut pakkaamaan niitä taksiin, bussiin tai metroon.

Valitse matkarattaat, jotka menevät makuuasentoon niin, että vauvan on hyvä nukkua niissä. Muista myös suojaava kuomu, joka antaa suojan auringolta, tuulelta ja uteliailta katseilta. Kuomun suojassa on myös rauhallista nukkua.  Jos on mahdollista, valitse ratas, jonka kankaat ovat UV- suojatut.

Tilava tavarakori on myös tärkeä varuste matkarattaissa. Sinne on hyvä laittaa ostokset, vauvatarvikkeet tai vaikkapa rantalelut.

Muista suojaava säilytys/kuljetuskassi, jossa matkarattaat säilyvät puhtaina ja ehjinä sekä aurinkosuoja.

Näytä vähemmän

-42%
-42%
-24%
-24%
129,00
-24%
-24%
129,00
-25%
-25%
149,00